تعمیر اسپکتروفتومتر
دستگاه اسپکتروفتومتر که به نام دستگاه طیف سنج هم شناخته می شود دستگاهی است که شدت نور را از طول موج مشخص اندازه گیری می کند. تعمیر اسپکتروفتومتر تک پرتویی ( Single Beam ) و دو پرتویی ( Double Beam ) یکی از تخصصی ترین خدماتی است که کارشناسان بخش فنی شرکت پارس فراسو به مصرف کنندگان ارائه می کنند. از آنجایی که تعمیر و سرویس اسپکتوفتومتر دارای پیچیدگی های خاصی است دستگاه باید به کارشناسان فنی سپرده شوند که تخصص و تجربه لازم در تعمیر اسپکتوفتومتر را داشته باشند زیرا کوچکترین خطا باعث بروز حوادث غیرقابل جبران به دستگاه اسپکتوفتومتر شما می شود.
در بخش کالیبراسیون و تعمیر اسپکتوفتومتر شرکت پارس فراسو , دستگاه های اسپکتوفتومتر با مشخصات ( spectrometers, monochromators, double monochromators and array spectrometers ) کالیبره می شوند. ما این خدمات را برای دستگاه های که شرکت پارس فراسو آنها را به قروش رسانده و يا حتی مشتری دستگاه را از شرکت دیگری تهیه کرده باشد نیز ارائه می دهیم.
بخش فنی شرکت پارس فراسو با توجه به تعدد برندها و مدل های گوناگون دستگاه اسپکتروفتومتر مجموعه کاملی از قطعات مصرفی ( مانند لامپ های Uv و Vis ) را در واحد پشتيبانی خود موجود دارد تا بتواند در اسرع وقت به مصرف کنندگان پاسخگو باشد . به عنوان مثال خدماتی که برای سرویس دستگاه اسپکتوفتومتر ارائه می شوند شامل رفع عیب مدارهای الکترونیکی , تنظیم قسمت های ورود و خروج نور به محفظه تقسیم نور , کالیبراسیون طول موج و افزایش کارآیی دتکتور دستگاه , تنظیم آینه های نور بعد از مونوکروماتور و .... می باشد .
شرکت پارس فراسو در بخش خدمات خود با دارا بودن کادری دوره دیده در کمپانی سازنده دستگاه اسپکتوفتومتر همراه با تجهیزات کامل و به روز این امکان را فراهم ساخته تا در صورتی که دستگاه اسپکتوفتومتر مرکز شما با هرگونه ایراد فنی روبرو شد آن را در اسرع وقت تعمیر و تحویل نماید .
چگونه می توانم دقت لامپ اسپکتروفتومتر خود را بررسی کنم؟
یکی از موارد کلی در بررسی لامپ اسپکتوفتومتر این است که اگر هنگام روشن بودن طیف سنج ، نور سفید در ناحیه کووت اسپکتروفتومتر وجود نداشته باشد، در این حالت لامپ باید تعویض شود. با این حال، مواردی وجود دارد که دادهها و اعداد میزان جذب عجیب و غیر منطقی به نظر میرسند و کاربر دستگاه اسپکتوفتومتر نور سفید را همچنان در قسمت کووت اسپکتروفتومتر مشاهده می کند. این حالت نیز از موارد نشان دهنده این می باشد که عمر لامپ اسپکتروفتومتر در حال پایان است و باید به زودی آن را جایگزین کرد. البته در انواع اسپکتروفتومتر شکل تشخیص مشکل می تواند متفاوت باشد , اما مصرف کننده می خواهد برای اطمینان خود خروجی لامپ را بررسی کند تا از ایجاد هزینه های زیاد برای سازمان با توجه به قیمت دستگاه اسپکتروفتومتر جلوگیری کند. برای انجام این کار به سخت افزار و نرم افزار خاصی نیاز است که در واحد تعمیر اسپکتوفتومتر شرکت پارس فراسو شما می توانید این مورد را قبل از جایگزینی لامپ تست کنید.
کووت های آلوده چگونه بر رویه یا نتیجه نهایی تأثیر می گذارند؟
باقی مانده مواد از تجزیه و تحلیل های قبلی در کووت اسپکتوفتومتر باعث حساسیت کم و عدم دقت می شود. مهمتر از آن، وقت کاربر دستگاه را تلف می کند! همیشه وضعیت کووت ها را بررسی کنید. اگر آنها ترک خورده اند، تراشیده یا خراشیده شده اند، مهم است که آنها را با کووت های جدید جایگزین کنید، زیرا زمان شما از هزینه ای که برای این کووت های جدید پرداخت می کنید ارزشمندتر است. استانداردهای مرجع خود را برای هر جزء به طور جداگانه تهیه کنید و در غلظت های مختلف برای ساخت روش اندازه گیری استفاده کنید. به عنوان مثال هیچگاه جهت تهیه استاندارد با غلضت 0.1 ppm از غلظت 1000 ppm استفاده نکنید . ابتدا بایستی غلظت 100 و سپس 10 و بعد از آن 1 ppm را آماده کنید تا اگر در هر مرحله دچار ایراد و مشکل شدید بتوانید آن را شناسایی کنید. استفاده از کووت ها با کیفیت و غیر آلوده در دستگاه اسپکتوفتومتر باعث بالا رفتن کیفیت کار شما می شود.
روش صحیح استفاده از کووت در اسپکتروفتومتر چیست؟
برای جلوگیری از شکستگی، کووت ها را با دقت کنترل کنید و آنها را به آرامی در قسمت کووت خای دستگاه اسپکتوفتومتر خود قرار دهید. از تماس و ضربه با طرف های شفاف کووت ها با هر سطح سخت خودداری کنید و در این خصوص خیلی حساس باشید (برای جلوگیری از خراشیدگی). در حین پر کردن کووت ها، از ریختن محلول نمونه در قسمت بیرونی کووت ها خودداری کنید تا برای تست های بعدی دچار مشکل آلودگی و نهایتا از بین رفتن حساسیت کووت خود نشوید.